Bomen vellen of kappen

Voor het vellen of kappen van bomen bent u bij b-Tree boomverzorging aan het juiste adres. Ook wanneer u slechts één boom wenst te rooien zit u bij b-Tree goed.

Vraag hier een afspraak bij u ter plaatse voor een vrijblijvende prijsopgave.

 

 

Gevaarlijk specialistenwerk

Bomen vellen is gevaarlijk en specialistenwerk. Veiligheid staat steeds voorop. Bomen rooien laat u dus best aan onze expertise over. Wij weten hoe we een boom moeten vellen en dit is in iedere situatie anders.

Wij vellen, kappen of rooien bomen waarbij de boom zowel vrij kan vallen. Maar even goed waarbij deze op een moeilijke plaats staat. En, dus al klimmend met touwtechniek, in stukken moet afgebroken of verwijderd worden.

 

 

Geavanceerde afvangtechniek

 

Boom-vellen-afvangtechniek-boom-verwijderen

 

 

Wij rooien of kappen uw boom volledig schadevrij. Ook als de kroon en takken zich boven een serre, veranda, muur, kunstwerk of dak bevinden.

Onze geavanceerde en efficiënte afvangtechnieken, alsook onze kennis van de verschillende werkwijzen en methoden hoe een boom te vellen, leveren een enorme tijdswinst op. Zo bespaart u op de prijs voor het vellen van uw bomen.

 

 

Welke bomen vellen of kappen wij voor u?

 

 

Grote of dikke boom vellen: de zware velling

 

Grote bomen of dikke bomen vellen is erg specialistisch werk en zwaar werk. Het moet steeds veilig gebeuren.

Vergewis u ervan dat zulke bomen een enorm groot gewicht en valbereik hebben. Het is dan ook belangrijk dat een zware velling op de juiste manier wordt aangepakt.

Soms verwijderen wij al klimmend eerst enkele zware gesteltakken en vellen wij pas nadien de totale boom.

De grote en zware kettingzagen die wij hiervoor gebruiken vormen een groter risico dan normaal.

Laat een zware velling best aan ons over. Qua logistiek zijn wij hierop ook voorzien: kraan met sorteergrijper, grote hakselaar en containers voor de afvoer als nodig.

Met onze kliefmachines klieven wij ook de grootste blokken hout (tot een diameter van 2 meter en meer).

 

 

Dode bomen kappen wij op een veilige manier

 

Door de geavanceerde touwtechniek en de nodige kennis en kunde van gewone rigging, 3D-rigging en kraantechnieken (telescoopkraan) kan b-Tree boomverzorging u met de grootste zorg en op de meest efficiënte manier van dienst zijn.

Een dode boom vellen is erg gevaarlijk. Daar het niet altijd geweten is of de boom nog voldoende mechanische sterkte heeft om er in te klimmen. Of om er met een hoogtewerker gaan naast te staan.

Of om deze volgens de gewone methode met valkerf en velsnede te vellen. Bij deze laatste methode zou de scharnier misschien wel eens enkel uit zwak hout kunnen bestaan. Dan kan de boom vallen in alle richtingen met alle gevolgen van dien.

 

 

Gevaarlijke bomen – noodkap

 

Dreigt er plots gevaar door een boom die aan het overhellen is of die deels gebroken of ontworteld is, dan helpen wij u zo spoedig als mogelijk.

Wij komen ter plaatse om de situatie te stabiliseren zodat het gevaar wordt weggenomen. Het vellen van de boom zal dan gebeuren volgens de noodkap procedure.

 

 

Zieke of door paddenstoel aangetaste boom kappen

 

Een aftakelende of zieke boom kan soms niet meer gered worden. Dan is het nodig om deze te vellen vooraleer deze omvalt uit eigen gewicht.

Vele paddenstoelen die op bomen groeien zijn parasieten. Parasieten tasten de houtstof van een boom aan. Ze eten als het ware de boom op.

Hierdoor verzwakt de mechanische structuur van de boom. Een parasitaire schimmelinfectie tast vaak de stamvoet of wortels. Hierdoor wordt de sterkte ondermijnt. Waardoor de boom tenslotte omver valt.

Als u paddenstoelen aantreft op één van uw bomen, twijfel dan niet om ons te contacteren. Soms is het nodig om de boom dringend te vellen.

 

 

Dunningskap in het bos – QD-methode

 

Naast het vellen van zieke of aangetaste bomen, vellen wij ook gezonde bomen. Bijvoorbeeld voor productie of om het productiebos van kwaliteitsvol hout te voorzien op termijn.

Dit gebeurd door het uitvoeren van een dunningskap of gewoonweg dunning genaamd.

Eén van de dunningsmethoden die wij uitvoeren is een dunning volgens de QD-methode.

Hierbij vellen wij de bomen rond de toekomstbomen zodat de toekomstbomen meer ruimte, licht, water en voeding hebben. Zo bekomt u meer mooie bomen die meer zullen opbrengen bij een houtverkoop.

Laat uw toekomstbomen tevens door ons selecteren, zo wordt er niets over het hoofd gezien en maakt u de juiste keuzes.

 

Moeilijke boom vellen

 

Niet iedere boom kan gemakkelijk geveld worden. Wanneer een boom niet vrij kan vallen of men er niet bij geraakt met een hoogtewerker. Of de boom op een moeilijk te bereiken standplaats staat kunnen we spreken van een moeilijk te vellen boom.

Soms is de reguliere touwtechniek ook niet toepasbaar en zullen wij 3D-technieken moeten inzetten.

U bent bij b-Tree boomverzorging zeker aan het goede adres voor een moeilijke velling.

Wij beginnen waar anderen stoppen.

Wij werken dan ook regelmatig voor tuinaannemers en andere boomverzorgers.

 

 

Schuine boom vellen

 

Een schuine boom vellen is altijd een risicovolle klus. Tijdens het vellen van de schuine boom kan de scharnier in het zaagvlak afbreken en valt de boom niet in de gewenste richting of de boom valt al bij het zagen van de valkerf als u dit fout aanpakt. Wij gebruiken stuur en treklijnen om de boom schadevrij en op de juiste plaats te laten neerkomen.

 

 

Boom kappen voor hout

 

Ook bosbouw vellingen voeren wij uit. Dit is zuiver vellen voor productiehout. Wij organiseren ook de houtverkoop of opkoop indien u dit wenst.

 

 

Vellen met telescoopkraan

 

Het afbreken van een boom en het verwijderen van een boom met behulp van een telescoopkraan gaan wij niet uit de weg, integendeel. Door onze doorgedreven kennis en veiligheidsnormen voelen wij ons hier het sterkste.

b-Tree boomverzorging biedt u steeds de beste oplossing voor uw situatie.

 

 

Vergunning bomen kappen of vellen?

 

Wanneer u een boom wenst te kappen dan heeft u hiervoor dikwijls een vergunning nodig. Niet altijd, maar u kijkt dit het beste erg grondig na. U kan een hoge boete oplopen indien u zonder vergunningen en vergunningsplichtige boom laat vellen.

Lees alles gedetailleerd op onze pagina over vergunningen om een boom te kappen.

 

Is de situatie moeilijk om een vergunning aan te vragen of is er een geschil?

 

Geen probleem: wij helpen u ook hier graag mee verder. Bert Janssens is erg goed op de hoogte van alle regelgeving betreffende bomen vellen of kappen en pakt de situatie steeds diplomatisch aan. Contacteer ons vrijblijvend.

 

Veiligheid en kennis voor het vellen van een boom

b-Tree boomverzorging wenst uw boom alleen schadevrij en op een veilige manier te vellen. Daarom hebben wij geïnvesteerd in het behalen van de European Chainsaw Standards. Bert Janssens van b-Tree boomverzorging beschikt dan ook over een ECC1, ECC2 en ECC3 certificaat. Anderen is ons team beschikken dan weer over de certificeringen voor het gebruik van een hoogtewerker.

Wij laten niets aan het toeval over en houden onze kennis steeds op peil door de nodige bijscholing en aangepaste opleidingen.

Maak nu een afspraak met b-Tree boomverzorging om uw bomen op een veilige manier te laten vellen of kappen.

 

 

Prijs vellen boom

 

Vraag ons vrijblijvend de kostprijs om een boom te laten vellen, kappen, rooien, omzagen, afbreken of demonteren. Ook voor het verwijderen kan u op ons beroep doen.

Iedere boom is anders om te rooien, u kan de prijs aanvragen om bomen te vellen of te kappen via ons contactformulier.

Wij komen graag langs om onze beste prijs en oplossing aan te bieden.

U kiest vrijblijvend wat er gebeurd met het hout, het hakselhout en de takken.

 

 

Wat bepaald de prijs om een boom te vellen?

 

  • Als de boom vrij kan vallen zal dit mogelijk zijn voor de beste prijs. Er hoeven dan geen klimwerken te gebeuren of er hoeft geen hoogtewerker aangevoerd en gebruikt te worden.
  • Wanneer bomen moeten geveld worden met touwtechniek en klimwerken zal dit meer kosten. Het neemt meer tijd in beslag aan werkuren voor de stuk per stuk afbreken van de boom volgens de top-to-bottom methode, dan tegenover de boom kan afgezaagd worden ter hoogte van het maaiveld.
  • De prijs wordt ook bepaald door het al dan niet hoeven af te voeren van de takken, het hakselhout, de stamdelen en de toegankelijkheid van de standplaats van de boom. Als de boom in een kleine stadstuin staat waar alles manueel moet buitengedragen worden via een beperkte doorgang zal de prijs hoger zijn omdat het meer werkuren zijn.

Contacteer ons om de beste en goedkoopste oplossing te zoeken voor uw boom. Maak nu een afspraak met b-Tree boomverzorging voor een vrijblijvende offerte.

 

 

U wenst te helpen bij het vellen van uw boom?

 

Wenst u te helpen bij het vellen van uw eigen bomen, laat het ons weten zodat we alles kunnen overlopen en afspreken zodat we fijn kunnen samenwerken en alles veilig en efficiënt verloopt.

Wij werken heel vaak samen met onze klanten; zowel met particulieren, met bedrijven als met collega’s die op onze expertise van moeilijke boomwerken wensen te beroepen.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart