Bomen planten, bomen verplanten of de juiste boom kiezen om bij jou te planten

Bomen planten start bij een slim plan van tuinaanleg

Bomen planten: van kleine stadstuin tot uitgestrekte parktuin
Een boom in je tuin geeft karakter. Maar bij het planten van bomen moet je met heel wat zaken rekening houden. Kies de juiste boomsoort voor jouw tuin en bodem. Plant je boom in het juiste seizoen en de beste weersomstandigheden. En koop je boom bij een kwalitatief hoogstaande kweker uit de buurt. Vertrouw daarom op een specialist, zodat je investering niet verloren gaat. Vraag raad én daad aan jouw boomverzorger b-Tree.

 

 

Bomen verplanten vraagt om een grondige voorbereiding

Een boom verplant je niet zomaar. Heel wat factoren beïnvloeden de kansen op een succesvolle verplanting. Laat het verplanten van je bomen dus over aan een specialist. Zo vermijd je het risico dat je inspanningen een maat voor niets zijn. Wij bereiden zowel je boom als de nieuwe standplaats en bodem grondig voor op de verplanting. Dit intensieve proces kan tot wel twee jaar duren, maar garandeert jou een succesvolle verplanting.

Boom verplanten? Vraag vrijblijvend advies

 

Standplaatsverbetering van bomen

De kwalitiet van de standplaats van een boom is één van de belangrijkste zaken om de ontwikkelingsmogelijkheden van een boom te garanderen. Zo zal een boom met een grote doorwortelbare ruimte, een humusrijke en bladrijke bodem in zijn boomspiegel het veel beter doen kwa groei en conditie dan een boom met als standplaats een beteglede stoep zonder enige bodem, maar met alleen verharding rond de boom.

Een problematische standplaats kan ook ontstaan door verdichting van de bodem door verkeer over de wortelzone van de boom of enkel gazon als onderbeplanting onder de boom.

Het wegnemen van alle storende factoren en het optimaliseren van de standplaats voor normale ontwikkelingsmogelijkheden noemt men standplaatsverbetering.

Meer informatie over standplaatsverbetering.

 

Bomen kiezen: bezoek onze showtuin in Beerzel

De juiste bomen kiezen voor je tuin is geen sinecure. Zoek je een boom voor een compacte stadstuin of een uitgestrekte parktuin? Ga jij je bomen planten in zandgrond of in kleigrond? En zullen je bomen dicht bij je woning of tussen andere bomen staan? Laat je adviseren door jouw boomverzorger met kennis van zaken: b-Tree. Wij luisteren aandachtig naar jouw wensen en gidsen jou vakkundig naar de juiste bomen voor je tuin – voor een groen, onderhoudsvriendelijk resultaat.

Bomen kiezen? Showtuin met 11.000 m² bomen, perken en planten

Twijfels over welke boom geschikt is voor jouw tuin? Bezoek onze showtuin in Beerzel – inclusief imposante vijver – en zie met eigen ogen het verschil. Van solitaire inlandse bomen tot een waaier aan bomen en struiken voor duurzaam bosbeheer. Kijken en kiezen kan hier naar hartenlust midden de prachtige beplantingen en bomen, borders en perken. Laat je dus volop inspireren en adviseren voor je kleine stadstuin of uitgestrekte kasteeltuin. Het uiterst gevarieerde, strakke kleurenpalet toont hoe ook jouw tuin rust en genot kan brengen.

Maak nu een afspraak voor jouw tuinbezoek in Beerzel

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart