email-GSM-foto's-realisaties-contactformulier-routebeschrijvingen

Boomadvies, boombescherming, boom inspecteren (VTA-controle, tomografie, trekproef, ...) of boom taxatie nodig? b-Tree staat ten uwen dienste. 

Klik op onderstaande knoppen om meteen naar het gewenste onderwerp te gaan.

Boomadvies Boombescherming VTA-controle en inspectie Duurzaam bosbeheer Boomtaxatie of waardebepaling Realisaties en foto's

 

Boomadvies voor bomen in topconditie

Tuinaannemer of particulier? Kleine of grote vraag over bomen (ver)planten of verzorgen? Advies voor meerdere bomen nodig? Jouw boomverzorger staat altijd klaar. Wij focussen op een ecologisch verantwoorde lange termijnoplossing voor jouw bomen. Het maakt niet uit of je 1 of 100 bomen hebt staan. Laat de juiste diagnose stellen bij aantastingen, ziekten of plagen. Weet u niet wat best is in welke situatie met uw boom, vraag het ons. Want het juiste boomadvies bespaart jou heel wat kosten en problemen. En zeker op lange termijn; door één foute ingreep door een niet bekwaam persoon kan u het jaren durende aftakelingsproces van uw boom in gang zetten.

Top

Boombescherming

Bouw- of renovatieplannen op een terrein met mooie of monumentale bomen? Bescherm die dan op tijd tegen bouwschade of je kunt ze verliezen. Zwaar verkeer of graafwerken beschadigt de wortels, niet alleen rechtstreeks, maar ook door het compacteren van de grond waardoor er zuurstof gebrek optreedt. Vraag op voorhand raad aan b-Tree: een jaar of zelfs langer voor de start van de werken. b-Tree biedt een waaier van oplossingen voor boombescherming.

Bij (ver)bouwplannen: laat uw boom er tijdig op voorbereid zijn; voorkom infecties of het sterven van uw bomen jaren later
Bouw of renovatieplannen? Hou ook rekening met de wortels van de bomen in je buurt. Door zuurstofgebrek kunnen die afsterven of de boom kan een aantasting oplopen door beschadiging en dan kan uw boom verliezen omwille van een parasitaire zwamaantasting. Vraag dus raad aan je boomverzorger: van de ontwerpfase over de voorbereiding van het wortelgestel (met beluchtingskokers, voedingssonden, wortelsnoei, afbakening, standplaatsverbetering, ...) tot de nazorg.

Goede raad voor boombehoud
Bouwwerken in de buurt van jouw (waardevolle) boom? Wij stellen een gedetailleerde strategie op voor het behoud van je boom op lange termijn. Wij bereiden niet alleen jouw boom, maar ook de directe omgeving en de bodem voor om aantastingen door graaf- en grondwerken te voorkomen. Dit proces moet soms starten een jaar voor de aanvang der bouwwerkzaamheden.

Boom advies op maat. Twijfel niet ons tijdig te contacteren, hoe vroeger hoe beter voor uw bomen.

Top

VTA-controle en inspectie van jouw bomen en groendomein

Is jouw boom fit en gezond? Wij klimmen en kijken, meten en controleren. Zo bepalen wij de algemene conditie van jouw boom. Problemen zoals dood hout en plakoksels, een schimmelinfectie of houtrot? Wij zetten alles keurig op papier én wij weten raad, met glashelder advies en een pasklare behandeling: standplaatsverbetering en ploffen, snoeien of vellen, kroon- of kluitverankering, verzorgen of verplanten ...

VTA-controle met aandacht voor de toekomst
Bij een VTA-controle – ofwel Visual TreeAssessment – controleren wij jouw boom op enkele vaste parameters. We gaan hierbij voorzichtig te werk zodat we jouw boom niet beschadigen of aantasten. Mogelijke diagnoses die om een dringende aanpak vragen: onstabiliteit of gevaar voor windworp, schimmelinfecties of gevaar voor stam- of takbreuk, ... Soms is bijkomend onderzoek nodig: een resistografie of trekproef, een blad- of grondanalyse, een akoestische tomografie, ... Af en toe is regelmatige opvolging vereist: jaarlijks, tweejaarlijks of vijfjaarlijks.

Houd jou bomenbestand gezond. Boek nu jouw VTA-controle

Pagina uit VTA-controle verslag

Top

Duurzaam bosbeheer voor jouw parktuin of privébos

Grote park- of kasteeltuin, bos of ruime residentiële tuin? Dat vraagt om boom- en bosbeheer met een langetermijnvisie. Want dat loont voor jouw portemonnee en de natuur. Bovendien zijn de prioriteiten voor duurzaam bosbeheer vaak verrassend. b-Tree inventariseert, stelt een strategie op en maakt een pasklare planning voor jouw bosbeheer. Reken bovendien op onze expertise voor de vakkundige uitvoering. En doe je voordeel op korte en lange termijn.

Vraag nu een vrijblijvend bezoek ter plaatse.

Top

Boomtaxatie of waardebepaling

Is jouw boom beschadigd door derden? Wil je een compensatievergoeding omdat derden jouw boom willen laten vellen? Wij zorgen voor een waardebepaling die aanvaard wordt door rechtbanken. Want onze boomtaxatie gebeurt volgens de uniforme methode.

Vraag nu jouw waardebepaling aan.

 

Top

Facebook-Google+-icons

Copyright 2018 | Disclaimer en privacy (GDPR) | © Copyright | Webdesign by Ozalith.be


b-Tree Boomverzorging | Bareelstraat 76A | 2580 Beerzel | +32 495 53 60 80